lake UP

Modern building near Pancharevo lake

lake UP is a modern residential building located in the middle of the beautiful Pancharevo gorge, just above the lake and next to the famous restaurant "Swan". The area is forested mainly with coniferous and deciduous tree species such as spruce, pine, fir and oak. The building is situated in a property with a triangular shape and a tilted terrain - approximately 5 meters. The decision for the positioning of the building was made after a precise inspection so as to be as functional as possible and, accordingly, to preserve as many of the existing tree species as possible.

Carefully selected natural materials that are embedded in the exterior skillfully fit it into the richly landscaped environment. The main idea for the facade layout is dictated by natural features, such as asymmetrical vertical wood slats, which are reminiscent of how nature would scatter them. All elements complement the realities of the forest flora. The levels of the building are interrupted by an elegant pause with natural stone, which gives additional dynamics to the vision. The spacious loggias and panoramic windows located along the entire height of the premises create a connection between the interior spaces and the surrounding nature, as well as a high intensity of lighting.

lake UP is designed entirely for residential needs, and is designed in four above-ground and one underground floor, intended entirely for parking. It consists of a total of 17 functional apartments, tailored to all the needs of future owners. Within the framework of the property are preserved a large part of the existing flora, which together with the newly planted tree species will complement the landscape atmosphere around the building. The richly landscaped spaces overflow into individual yard areas as well.

The volumetric solution of the building follows a regular geometric shape with a well-inscribed facade composition in the overall appearance of the area. The vision of the building is minimalist and modern. Each of the details contributes to the comfort and coziness of the modern home, which will be felt by future owners.

Client | T-TEAM BUILDING
Location | Bulgaria, Sofia, Pancharevo
Functional type | Residential building with garages and underground garages
Plot area | 1 338 m2
Total built-up area | 2 205 m2
Phase | In construction
Year of design | 2021